Sausainiai „Auselės“ su riešutų kremu
14-16 sausainių:
- 1 pakuotės „Bauck Hof“ ruošinio picos tešlai be glitimo
- 250 ml drungno vandens
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 200 g „Aiello“ lazdynų riešutų kremo
- 100 g lazdyno riešutų
- 1. Sumaišykite picos tešlos mišinį su drungnu vandeniu ir alyvuogių aliejumi. Minkykite tešlą tol, kol susidarys vientisa masė. Leiskite tešlai pailsėti 30 minučių.
- 2. Tuo tarpu lazdyno riešutus paskrudinkite 180 °C temperatūros orkaitėje. Iškepę jie smulkiai supjaustomi arba susmulkinami.
- 3. Sumaišykite riešutus su riešutų kremu.
- 4. Išimkite tešlą iš dubens ir iškočiokite į stačiakampį.
- 5. Tešlą patepkite riešutų kremu.
- 6. Tešlą iš vienos pusės išilgai suvyniokite į vidurį. Pakartokite ir kitoje pusėje.
- 7. Supjaustykite tešlą 1-1,5 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną gabalėlį suplokite tarp delnų ir suformuokite formą, kuri primintų du plokščius sraigių kiautus, liečiančius vienas kitą. Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
- 8. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainiai taps auksinės spalvos.