Rytų skonis – falafeliai

Rytų skonis – falafeliai

Rytų skonis – falafeliai

Tinklaraščio „every special day” autorė apie šį receptą:
„Falafelius galima gaminti iš virtų, apvirtų ar daigintų avinžirnių. Man labiausiai patinka – iš apvirtų, nedavirtų, nepervirusių. Tada ir konsistencija išlieka, lengva formuoti.”

Reikės:
200–250 g avinžirnių (mirkyti per naktį, išvirti, bet nepervirti),
saujelės sukapotų žalumynų (petražolių arba kalendros, arba abiejų),
1–2 šaukštelių kumino,
1 arba pusės šaukštelio maltos kalendros,
druskos, pipirų pagal skonį,
taip pat, kas mėgsta, galima dėti kapoto svogūno ir/arba česnako,
jei sunkiau formuosis – berti šaukštą avinžirnių arba paprastų miltų.

Dedame viską į maisto smulkintuvą su S formos peiliukais ir smulkiname. Tik ne per smulkiai. Masė turi išlikti pakankamai stambiai kapota, bet kad viskas būtų gerai išmaišyta. Formuojame falafeliukus ir kepame gerai įkaitintame aliejuje. Galima kepti ir orkaitėje, skonis geras, bet kitoks. Kepant orkaitėje rekomenduojama patepti bent jau alyvuogių aliejumi – kad daugiau būtų to falafeliškumo.

Falafeliams ir ne tik, labai tinka tahini padažas. Jis tinka visur – labai tinka salotoms, su orkaitėje kepta saldžia bulve. Tiesiogine to žodžio prasme – visur. Ir paruošiamas labai greitai. Reikės:
1 šaukšto tahini pastos,
1–2 šaukštų citrinos sulčių,
druskos ir vandens.

Mažame indelyje išmaišome tahini pastą su citrinos sultimis, tada pilame vandens tiek, kad liktų tinkama padažo konsistencija, netaptų vandenėliu. Beriame druskos pagal skonį. Ir... Skanaujame!

Falafeliai skanūs ir su humusu, kurio receptas čia.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui