Reikės:
150 g ruginių miltų,
150 g kvietinių miltų,
100 g skaldytų kviečių,
100 g skaldytų rugių,
30 g kumino,
30 g sezamų sėklų,
30 g moliūgų sėklų,
60 g 6 grūdų dribsnių,
230 ml šilto vandens,
20 g šviežių mielių,
1 v. š. cukraus,
žiupsnio druskos,
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
50 g saulėje džiovintų pomidorų.
Skaldytus kviečius ir rugius užpilkite verdančiu vandeniu (kad apsemtų) ir palikite 2 val. brinkti. Džiovintus pomidorus supjaustykite juostelėmis.
Dideliame dubenyje sumaišykite kvietinius ir ruginius miltus, dribsnius bei druską. Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles. Gautą skystį supilkite į dubenį su miltais. Sudėkite išbrinkintus grūdus ir visas išvardintas sėklas. Suberkite pjaustytus pomidorus ir supilkite aliejų. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešla turi būti tąsi ir lipni. Uždenkite dubenį ir pastatę šiltai, kildinkite, kol tūris padvigubės.
Stačiakampę kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sudėkite pakilusią duonos tešlą. Išlyginkite paviršių ir uždengę vėl padėkite šiltai pakilti (kol vėl tūris padvigubės). Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Orkaitės apačije padėkite indą su vandeniu. Skardą su pakilusia tešla dėkite į orkaitę ir kepkite 50 - 70 min., kol kepamos duonos paviršius gražiai paruduos ir įsmeigus medinį pagaliuką, pastarasis ištrauktas nebebus aplipęs tešla. Iškeptą duoną atsargiai išimkite iš skardos, apšlakstykite vandeniu ir uždengę rankšluostėliu palikite atvėsti.
Skani vos vos šilta su gabalėliu sviesto arba mėgstamu sūriu.