„Duona gavosi labai skani, būtent tokia, kokią mėgstu, namiškiai irgi įvertino labai gerai, vos spėjau vaikyti nuo stalo, kad visos nesuvalgytų ir galėčiau nufotografuoti receptui. Gaminimas labai lengvas, todėl pavyks, manau, kiekvienam! Ar kartočiau dar? Tikrai taip!“ – apie „Bauck Hof“ juodą duoną rašo tinklaraštininkė Jelena.
Reikės (750 g duonai):
1 pakelio „Bauck Hof“ ruošinio juodai duonai be glitimo,
9 g sausų mielių,
350 ml drungno vandens,
trupučio aliejaus.
Miltų ruošinį sumaišome su sausomis mielėmis, įpilame 350 ml drungno vandens (jei naudosite šlapias mieles, pirma ištirpinkite jas vandenyje) ir viską maišome 5 min. (mikseriu su minkymo antgaliu). Gautą masę sukrečiame į aliejumi išteptą kepimo formą, išlyginame paviršių vandeniu sudrėkintu delnu, patepame aliejumi, peiliu ar mentele įpjauname išilgai per vidurį ir paliekame 15 min. pakilti šiltoje vietoje, uždengus maistine plėvele. Kepame įkaitintoje iki 225ºC orkaitėje (geriausia, kai kaitinimas iš viršaus ir apačios) apie 50 min. Išimame iš kepimo formos ir leidžiame atvėsti ant grotelių.
Skanaus!