Suvalgius panna cotta deserto būna skanu, o po to dažnai sunku. Nenuostabu, juk panna cotta – riebios grietinėlės kremas. Ar įmanoma tam rasti alternatyvą? Klausk vegano! Iš kokosų pieno pagaminta panna cotta iš pažiūros niekuo nesiskiria nuo tradicinės, tačiau skonis ypač švelnus ir lengvas. Veganišką versiją tinka gardinti nerūgščiomis uogomis, mat tai ne tas atvejis, kai baltojo pagrindo riebumą reiktų gesinti kažkuo ryškiu.
Reikės (4 porcijoms):
400 ml skardinės riebaus kokosų pieno
400 ml kokosų pieno kulinarijai
100 g cukraus
2 šaukštelių agaro miltelių
4 šaukštų šalto vandens
vanilės ekstrakto (pagal skonį)
Uogienei (arba galite naudoti jau pagamintą):
250 g uogų (aviečių, braškių ar kitų uogų)
1 šaukšto vandens
1 šaukštelio cukraus (arba pagal skonį)
Kaip gaminti:
1. Į nedidelį dubenį įpilkite 4 šaukštus šalto vandens ir suberkite 2 šaukštelius agaro miltelių. Išmaišykite ir palikite 5 minutėms išbrinkti.
2. Į puodą supilkite kokosų pieną, kremą, cukrų, vanilės ekstraktą. Užvirkite ir įmaišykite agaro bei vandens mišinį. Leiskite minutę kitą pavirti ir supilstykite į indelius, kuriuose tieksite panna cottą.
3. Tegu indeliai pusvalandį praaušta, tuomet juos įdėkite į šaldytuvą. Stingdykite apie 4 valandas arba pernakt.
4. Jei gaminsite savo uogienę iš šviežių uogų, tuomet uogas, vandenį ir cukrų sudėkite į puodą, uogas šiek tiek patraiškykite ir nuolat maišydami pavirkite kelias minutes.
5. Sumažinkite ugnį iki labai mažos ir kartas nuo karto pamaišykite, kad išgaruotų vanduo ir uogienė sutirštėtų.
6. Uogienę atvėsinkite ir uždėkite ant sustingusio panna cottos kremo.
Skanaus!