Anakardžių padažui:
250 g anakardžių (pamirkytų);
100 ml vandens;
1 ½ citrinų sulčių;
1 a.š. druskos.
Kiti produktai:
3–4 vidutinio dydžio pastarnokų;
1 vidutinio apelsino žievelės (galima džiovintos);
1 sauja šviežių bazilikų (smulkinto);
1 sauja šviežių petražolių (smulkintų);
1 sauja skrudintų pistacijų (stambiai sukapotų).
druskos ir pipirų.
Anakardžių padažas (vietoje jo galima naudoti ir grietinę): anakardžio riešutus sudėkite į plaktuvą (blenderį), supilkite vandenį druską ir citrinos sultis. Plakite kol masė taps vienalytė. Įdėkite į šaldytuvą, kad atšaltų.
Nuskuskite ir sutarkuokite pastarnokus ir sudėkite į dubenį. Įmaišykite apelsino žievelę, žoleles ir anakardžių kremą. Švelniai išmaišykite šaukštu, įdėkite druskos ir pipirų pagal skonį. Jei norisi, įpilkite dar citrinos sulčių. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis pistacijomis.
Receptas iš thecapertree.com