Pasigaminti skanius ledus namuose taip paprasta! Receptu dalinasi burnos higienistė-odontologė Giedrė Morkūnaitė.
Vaniliniams ledams reikės:
2 didelių šaldytų bananų
½ a. š. malto Ceilono cinamono
1 v. š. „Nature's Finest“ vanilės skonio augalinių baltymų miltelių
100 ml migdolų gėrimo
1. Visus išvardintus produktus sudėkite į kokteilinę ir plakite iki vientisos ledų konsistencijos.
Sūdytos karamelės ledams reikės:
Pagrindui:
2 didelių šaldytų bananų
100 ml migdolų gėrimo
Sūdytos karamelės padažui:
7 vnt. datulių (tinka ir datulių kremas be priedų)
50 ml migdolų gėrimo
žiupsnelio druskos
1. Bananus ir migdolų pieną sudėkite į kokteilinę ir plakite iki vientisos ledų konsistencijos. Atidėkite į šoną.
2. Datules, migdolų pieną ir druską sudėkite į kokteilinę ir plakite iki kreminės konsistencijos. Pagamintą sūdytą karamelę įmaišykite į pagamintus ledus.