Reikės:
185 g smulkiai sutarkuotų morkų
2 kiaušinių
80 g cukraus
125 ml bekvapio aliejaus
110 g „Töpfer“ ekologiškos kukurūzų košės su morkomis
100 g maltų migdolų
1/2 pakelio kepimo miltelių
1/2 arb. š. malto cinamono
Papuošimui:
125 g kreminio sūrio
2 valg. š. cukraus pudros
2 arb. š. citrinų sulčių
12 marcipaninių morkyčių
Gaminimas:
- Morkas smulkiai sutarkuoti.
- Į dubenį sudėti kiaušinius, cukrų, aliejų ir cinamoną. Viską išplakti elektriniu plaktuvu, kol ištirps cukrus.
- Įmaišyti sutarkuotas morkas ir sumaltus migdolus.
- Atskirai sumaišyti „Töpfer“ košę su kepimo milteliais ir įmaišyti į kiaušinių, cukraus, aliejaus, morkų ir migdolų mišinį. Tešla turi gautis tvirtesnė, negu įprasta biskvitinė tešla.
- Šaukštu tešlą paskirstyti į 12 keksiukų formelių.
- Kepti 160ºC temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.
- Palikti atvėsti.
- Kruopščiai sumaišyti kreminį sūrį su citrinų sultimis ir cukraus pudra. Arbatiniu šaukšteliu tepti mišinį ant keksiukų ir papuošti kiekvieną jų marcipanine morkyte.
- Mėgaukitės!
Papildomi patarimai:
- Padvigubinus produktų kiekį, galite pasigaminti skanų morkų pyragą. Kepimo laikas maždaug 45 minutės.
- „Töpfer“ ekologišką kukurūzų košę su morkomis galite pakeisti paprastais miltais.
- Migdolus galite pakeisti lazdynų riešutais.
„Töpfer“ receptas, versta iš vokiečių kalbos.