Kepimo laikas 60 min.
Reikės:
pagrindui:
250 g miltų,
100 g cukraus,
4 valg. š. citrinos sulčių,
100 g šalto sviesto,
½ pak. kepimo miltelių,
1 valg. š. vanilinio cukraus,
3 arb. š. matcha miltelių;
įdarui:
100 g sviesto,
200 g cukraus,
1 valg. š. vanilinio cukraus,
1 valg. š. manų,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
5 kiaušinių,
750 g varškės.
Pagrindo paruošimas. Miltus, cukrų, citrinų sultis, sukapotą sviestą, kepimo miltelius, matcha miltelius ir vanilinį cukrų sudėkite į dubenį. Greitai viską pirštais išmaišykite iki trupinių. Kepimo formą (Ø28 cm) ištepkite sviestu. Suberkite pusę trupinių ir prispauskite prie dugno.
Įdaro paruošimas. Sviestą išsuktite iki purios masės. Sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, vanilinį cukrų, manus ir citrinos žievelę. Viską gerai sumaišykite, įmaišykite varškę. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir įmaišyti į varškės masę.
Paruoštą varškės kremą supilkite ant trupinių, išlyginkite ir apibarstykite likusiais trupiniais. Kepkite 60 min. iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, po to palikite atvėsti atidarytoje orkaitėje.
Receptas iš KEIKO ekologiškos žaliosios arbatos gamintojo puslapio.