Matcha panna cotta su kokosų žiedų sirupu ir ananasų traškučiais
7 porcijoms:
- 800 ml „Clearspring“ kokosų pieno
- 1 vnt. „Sonnentor“ tonka pupelių
- 10 g „Clearspringd“ matcha miltelių
- 85 g „Alce Nero“ cukranendrių cukraus
- 20 g „Ewald gelatine“ želatinos lapelio
Patiekimui:
- Kokosų žiedų sirupo
- Dehidratuotų traškių ananasų
- 1. Puode įkaitinkite kokosų pieną. Kai jis pašils, įmaišykite tonka pupeles ir cukrų.
- 2. Tuo tarpu želatinos lapelius mirkykite šaltame vandenyje ir išbrinkinkite. Išbrinkus, rankomis išspauskite skysčio perteklių.
- 3. Išmirkytą želatiną ištirpinkite vandens vonelėje. Tada sumaišykite su kokosų pieno mase, įdėkite matcha miltelių ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tam taip pat galite naudoti rankinį trintuvą.
- 4. Masę supilstykite į nedideles formeles ar indus ir padėkite į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų.
- 5. Patiekite su kokosų žiedų sirupu ir dehidratuotais ananasų traškučiais.
Rekomendacija! Jei naudosite aliuminio formeles, sušalusį desertą bus lengviau išimti iš formos, jei indo dugną 20-iai sekundžių panardinsite verdančiame vandenyje. Dėl to želatina išsilydys ir atlips nuo indo šonų.
Receptas: Arturs Orenīts iš meistrklase.lv