Reikės:
150 g kuskuso kruopų,
1 apelsino,
50 ml vandens,
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
50 g džiovintų abrikosų,
50 g razinų,
2 v. š. medaus,
Padažui:
125 ml jogurto,
1 a. š. maltų kuminų,
žiupsnelio druskos,
saujos smulkintų bazilikų lapelių.
Pasiruoškite padažą - bazilikų lapelius kuo smulkiau supjaustykite. Jogurtą sumaišykite su smulkintais bazilikų lapeliais, maltais kuminais ir druska. Uždenkite ir padėkite šaltai 30 minučių, kad skonis taptų sodrus.
Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų ir palikite brinkti. Į nedidelį puodą pilkite 50 ml mandens, išspauskite apelsino sultis, supilkite aliejų. Suberkite vaisius (abrikosus pasmulkinkite) ir virkite ant nedidelės ugnies, kol vaisiai išbrinks. Išbrinkusias kuskuso kruopas išpurenkite šakute ir sukrėskite į puodą su išvirtais vaisiais. Uždenkite ir palikite trumpam (5 min). Supilkite ištirpintą medų. Išmaišykite. Paskaninkite bazilikiniu jogurto padažu.