Kokosų kremo ledai su migdolais ir klevų sirupu – be pieno, rafinuoto cukraus, tik iš 3 produktų.
Reikės (5 įprasto dydžio ledams ant pagaliuko):
400 ml kokosų kremo (galite naudoti ir kokosų pieną, bet tada reikėtų rinktis kuo riebesnį),
100 g (4 v. š.) migdolų kremo/sviesto (norint, kad ledai būtų kuo tolygesnės tekstūros ir spalvos, geriausia rinktis gaminį be luobelių),
3 v. š. klevų sirupo,
2 a. š. vanilės ekstrakto,
visų kitų norimų priedų ledų paskaninimui (ledams „papuošti“ naudotos skaldytos kakavos pupelės ir baltas šokoladas).
Kaip gaminti:
1. Dubenyje sumaišykite visus produktus (jie visi turi būti kambario temperatūros!) iki vientisos masės. Gautą masę apdenkite audiniu ar maistine plėvele ir dėkite į šaldymo kamerą.
2. Po 30 min. masę perplakite elektriniu plaktuvu ir grąžinkite atgal į šaldymo kamerą. Jeigu plaktuvo neturite, tai galite padaryti su įprasta plakimo šluotele.
3. Praėjus dar 30 min. viską dar kartą perplakite ir grąžinkite atgal į šaldymo kamerą. Masė jau turėtų būti lyg kremas.
4. Praėjus dar 30 min. masę išimkite iš šaldymo kameros ir dar kartą perplakę (ji turi gautis puri, kreminė) sudėkite į norimas formeles ar tiesiog palikite inde (masei pilnai sustingus galėsite ją skobti ledų šaukštu) ir apdengę dėkite į šaldymo kamerą, kad pilnai sustingtų.
5. Jeigu naudojote formeles – išėmę iš jų, ledus apliekite šokoladu, barstykite norimais pagardais, skaldytais riešutais, kokosų drožlėmis arba tiesiog valgykite, nes jie nuostabiai skanūs ir be jokių priedų. Jeigu šaldėte be formelių, leiskite ledams šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir skobkite ledų šaukštu (prieš tai jį pamirkykite verdančiame vandenyje).
soulfood.lt receptas.