Lengva gaminti su vaikais! Gaunasi apie 10 batonėlių.
Reikės:
170 g džiovintų kokosų drožlių (nesaldintų)
50 g kokosų aliejaus
2 valg. š. skysto medaus
1 vanilės ankšties
100 g juodo šokolado be pridėto cukraus
jūros druskos
Pirmiausia išlydykite kokosų aliejų, į jį dėkite kokosų drožles, medų ir vanilės ankšties sėklas. Išmaišykite ir viską dėkite į mažą kepimo skardelę (15x15cm), išklotą maistine plėvele. Reikės paslėgti – batonėlių storis turėtų būti apie 1-2 cm. Dėkite į šaldymo kamerą apie 30 minučių.
Virš garų vonelės esančiame inde išlydykite šokoladą. Batonėlius išimkite iš kameros ir supjaustykite 2 cm pločio gabalėliais. Merkite į karštą šokoladą ir dėkite ant kepimo popieriaus sustingti. Užbarstykite truputėlį jūros druskos. Ir viskas!
Laikykite šaldytuve, galite ir kameroje. Rekomenduojame suvartoti per savaitę. Skanaus!
Receptas iš „Feed My Sister“.