Reikės (12 keksiukų):
300 g miltų,
4 v. š. 6 grūdų dribsnių,
žiupsnelio druskos,
250 ml jogurto,
2 v. š. aviečių uogienės,
100 g migdolų aliejaus,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
10 g vanilinio cukraus,
3 v. š. cukraus;
dekoravimui:
moliūgų sėklų,
250 ml riebios grietinėlės,
1 v. š. cukraus,
1 a. š. žaliosios arbatos miltelių.
Miltus persijokite, suberkite dribsnius, druską, kepimo miltelius, cukrų. Vanilinį cukrų irgi suberkite į miltų mišinį. Migdolų aliejų sumaišykite su jogurtu ir aviečių uogiene. Sukrėskite į miltų mišinį. Viską išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Į keksiukų kepimo formeles dėkite kepimo popierėlius keksiukams ir 3/4 jų tūrio užpildykite tešla. Kepkite 180ºC orkaitėje 25 min.
Į atšaldytą grietinėlę suberkite cukrų, žaliosios arbatos miltelius ir viską išplakite iki standžių putų. Gauta mase aptepkite kiekvieną atvėsusį keksiuką, apdėkite moliūgų sėkomis. Skanaus!