Porcijos: 4
Paruošimo laikas: 15 min.
Reikės:
320 ml avižų gėrimo (pieno pakaitalo)
100 g juodojo 100% šokolado
50 g medaus
žiupsnelio imbiero, jei mėgstate
pasirinktinai kepintų lazdynų riešutų ar migdolų drožlių pabarstymui
Susmulkinkite juodąjį šokoladą, sudėkite į dubenį ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Avižų gėrimą užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Įdėkite imbiero, medaus, maišykite, kol jis ištirps. Geriausia maišyti blenderiu, tada gėrimo konsistencija taps itin maloni. Paruoštą gėrimą supilstykite į 4 nedideles stiklines. Kol gėrimas karštas, ant viršaus užbarstykite pasirinktinai kepintų lazdynų riešutų ar migdolų drožlių ir patiekite.
Palaikius kelias valandas šaldytuve, sutvirtėja kaip kremas. Skanu su braškėmis.
„Alce Nero“ receptas.