Reikės pyrago pagrindui:
300 g biskvitinių sausainių,
150 g lydyto sviesto,
Pyragui:
400 g lydyto tepaus sūrio be jokių priedų,
250 g 9% varškės,
100 ml cukraus pudros,
100 g krakmolo,
3 kiaušinių,
100 ml 35% riebumo grietinėlės,
200 g baltojo šokolado (nebūtinai),
100 g džiovintų spanguolių,
1 v. š. vanilinio cukraus,
2 a. š. šviežiai malto kardamono.
Susmulkinkite sausainius ir sumaišykite su lydytu sviestu. Sudėkite juos į apvalią kepimo skardą (24 cm Ø), lengvai pirštais paspauskite, kad vienodai pasiskirstytų ir neliktų oro tarpų, kepkite orkaitėje 175°C temperatūroje apie 10 minučių. Iškepusį pyrago pagrindą palikite atvėsti.
Giliame inde sumaišykite tepų lydytą sūrį su varške. Kitame inde išplakite kiaušinius su grietinėle iki vientisos, bet ne purios masės. Maišant suberkite cukraus pudrą, krakmolą, vanilinį cukrų bei maltą kardamoną. Gautą masę įmaišykite į pagamintą sūrio masę. Dar kart viską gerai išmaišykite, kad įdaras būtų vientisas. Berkite džiovintas ir saują šaldytų spanguolių. Lengvai pamaišykite. Išlydykite šokoladą ir supilkite ant viršaus. Gautą masę tolygiai paskirstykite kepimo inde ir ant viršaus užberkite likusias šaldytas spanguoles. Kepkite pyragą orkaitėje 175°C temperatūroje apie 40 minučių. Kepimo pabaigoje uždenkite indą folija, jei paviršius paruduos. Išjungę orkaitę, pyragą dar palikite pastovėti 10 minučių. Po to, išimkite jį iš kepimo indo ir papuoškite šviežiomis spanguolėmis, apiberkite cukraus pudra.