Reikės:
300 g šviesių speltų ar kvietinių miltų
40 g migdolų miltų
110 g tirpinto sviesto
75 ml aliejaus
200 g cukranendrių cukraus
125 ml melasos
3 didelių kiaušinių
1 1/2 a. š. imbiero miltelių
1 a.š. malto cinamono
1/2 a. š. malto muskato
1 a. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
Glajui:
100 g cukraus pudros
1 citrinų sulčių
1. Orkaitę įkaitiname iki 180ºC temperatūros.
2. Miltus sumaišome su prieskoniais, kepimo milteliais, druska.
3. Aliejų sumaišome su sviestu, melasa ir cukrumi.
4. Atskirai išplakame kiaušinius iki purumo.
5. Kiaušinius sumaišome su sviesto mišiniu. Po truputį beriame miltus ir maišome.
6. Gerai išmaišius tešlą supilame į aliejumi išteptą formą.
7. Kepame apie 50 minučių, sumažinę iki 170ºC temperatūros. Mediniu pagaliuku patikriname, ar pyragas jau iškepęs.
8. Iškepusį pyragą atvėsiname ant grotelių.
9. Paruošiame glajų. Cukraus pudrą sumaišome su citrinų sultimis.
10. Glajumi apliejame paruoštą keksą ir patiekiame. Kalėdoms puikiai tinks papuošimas su cukruotomis rozmarinų šakelėmis ir spanguolėmis.
Receptas @wise_taste.