12 bandelių
Tešlai reikės:
500 g miltų
7 g sausų mielių
žiupsnelio druskos
20 g cukraus
½ trinto banano
300 ml augalinio pieno
50 g margarino
75 g džiovintų spanguolių
50 g razinų
pusės apelsino žievelės
Sukryžiavimo tešlai reikės:
75 g miltų
2 v. š. vandens
Užpildui reikės:
150 g braškių uogienės
Pertepimui:
3 v. š. cukraus sirupo
1. Į miltus supilkite sausas mieles, cukrų ir druską.
2. Atskirame dubenyje sumaišykite trintą bananą, augalinį pieną ir ištirpintą margariną bei suberkite į miltus. Minkykite, kol susidarys vientisa, elastinga tešla. Paruoštą tešlą įdėkite į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje, kol padvigubės.
3. Tešlą iškočiokite iki maždaug 1 cm storio, pabarstykite džiovintomis spanguolėmis, razinomis ir apelsino žievele. Iškočiokite ir gerai išminkykite tešlą.
4. Tešlą padalinkite ir iškočiokite į maždaug 12 vienodų rutuliukų. Sudėkite į kepimo indą, uždenkite rankšluosčiu ir vėl palikite, kol padidės dvigubai.
5. Paruoškite tešlą papuošimui. Dubenyje sumaišykite miltus ir vandenį. Tešlą supilkite į konditerinį maišelį ir užspauskite kryželius ant bandelių prieš pat dedant į orkaitę.
6. Kepti 180ºC, 20-25 minutes.
7. Atvėsusios bandelės praduriamos apačioje ir užpildomos braškių uogiene. Paviršių patepkite cukraus sirupu.