Reikės:
2 didesnių obuolių
3 kiaušinių
1 v. š. „Aiello“ lazdynų riešutų kremo
70 g tirpinto kokosų aliejaus
110 g migdolų miltų
80 g pilno grūdo speltų miltų
60 kokosų žiedų cukraus
1 a. š. cinamono
Glajui:
2 v .š. „Aiello“ lazdynų riešutų kremo
2 v. š. klevų sirupo
40 ml migdolų gėrimo
1. Įkaitiname orkaitę iki 180ºC.
2. Dideliame dubenyje sumaišome kiaušinius su riešutų kremu ir kokosų aliejumi. Sudedame miltus, cukrų, cinamoną. Tešla gaunasi tiršta, bet tokia ir turi būti.
3. Vieną obuolį supjaustome kubeliais ir įmaišome į tešlą, o kitą obuolį supjaustome riekelėmis.
4. Kepimo formą (18 cm skermens, taip pat tinka ir kvadratinė) ištepame aliejumi ir sudedame tešlą. Ant viršaus sudedame riekelėmis pjaustytus obuolius.
5. Dedame į orkaitę ir kepame 20 minučių.
6. Kol pyragas kepa, išmaišome glajui skirtus ingredientus.
7. Po 20 minučių ištraukiame pyragą, apliejame glajumi ir dar kepame 20 minučių, 180ºC temperatūroje.
8. Iškepusį pyragą atvėsiname ir skanaujame.
Receptas @wise_taste.