Reikės:
300 g kvietinių miltų,
150 g ruginių miltų,
50 g kukurūzų miltų,
50 g džiovintų pomidorų,
žiupsnelio bazilikų,
100 g mozzarella sūrio su prieskoniais,
žiupsnelio druskos,
1 v. š. aliejaus,
350 ml drungno vandens,
10 g šviežių mielių,
ketaus arba stiklinio puodo su dangčiu,
rankšluostėlio.
Miltus ir druską, smulkintus pomidorus ir sūrį sumaišykite dubenyje. Supilkite vandenį su ištirpintomis mielėmis. Greitai mediniu šaukštu viską išmaišykite ir uždengę indą palikite kambario temperatūroje 12 valandų rūgti. Ant stalo paberkite miltų ir išverskite pakilusią ir išrūgusią tešlą. Tešlos kampus užlenkite, kad susidarytų kepaliukas. Ant rankšluosčio paberkite miltų ir perkelkite tešlą. Apiberkite miltais ir uždengę rankšluosčiu palikite tešlą 2 valandoms pakilti. Orkaitę su ketaus ar stikliniu puodu su dangčiu įkaitinkite iki 230ºC (arba iki max). Greitai įkaitintą puodą išimkite iš orkaitės, dėkite į jį jau pakilusią tešlą, uždenkite dangčiu ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 minučių. Puodą atidenkite, karštį sumažinkite iki 180ºC ir kepkite, kol duonos plutelė gražiai parus. Ataušinkite duoną puode uždengę drėgnu rankšluostėliu - duonos plutelė suminkštės.