Tinklaraščio „Žalia gentis“ autorė Irmina apie šį receptą: „Rekomenduoju visiems, kurie mėgsta kisielių, pudingus ir tirštas saldžias sriubas. Aš priklausau pastarųjų kategorijai, tad šis pudingas/sriuba paliko itin teigiamą įspūdį. Patiekalas labai aromatingas, maloniai persipina bananų, kokosų pieno, cinamono ir karamelinis kokosų žiedų cukraus skoniai… Mmm :) Manau, kad turėtų ypač patikti vaikams. Beje, siekiant atrasti norimą pudingo/sriubos tirštumą, verta paeksperimentuoti su dedamu tapijokos miltų kiekiu.“
Reikės:
skardinės/400 ml kokosų pieno,
800 ml vandens,
2 prinokusių bananų,
4-6 valg. š. tapijokos miltų,
3-5 valg. š. kokosų žiedų cukraus,
žiupsnio druskos,
trupučio cinamono,
Gaminimas (variantas nr. 1)
Kokosų pieną ir vandenį supilti į puodą, suberti tapijokos miltus, išmaišyti, kad nebūtų grumstelių ir toliau maišant užvirti. Įberti druskos, kokosų žiedų cukraus, sudėti lazdelėmis pjaustytus bananus. Pavirti apie 10 min. Patiekti karštą arba šaltą, apibarstyti cinamonu.
Gaminimas (variantas nr. 2)
Kokosų pieną ir vandenį supilti į puodą, suberti kokosų žiedų cukrų, druską ir užvirti. Tuomet supilti į blenderį, suberti tapijokos miltus ir šiek tiek patrinti. Po to vėl supilti į puodą, suberti lazdelėmis pjaustytus bananus ir pavirti apie 10 min. Šiuo atveju į karštą skystį suberti tapijokos miltai sušoks į gabalus, o patrynus kokteilinėje liks savotiški ikrai. Užsienio šalyse tokios konsistencijos sriubai/pudingui pagaminti naudojamas specialus tapijokos ikrų pusfabrikatis. Patiekti karštą arba šaltą, apibarstyti cinamonu.