Ne tik labai skanūs, bet ir pavasariškai žali! Todėl ir pasotins, ir stalą papuoš. Išeiga – 12 vnt. vidutinio dydžio keksiukų.
Reikės:
150 g sviesto,
150 g nerafinuoto cukraus,
150 g miltų,
3 kiaušinių (arba kiaušinių pakaitalo),
1 a. š. kepimo miltelių,
1/2 a. š. burbono vanilės cukraus,
1 a. š. japoniškos Matcha arbatos miltelių,
ko nors, ką norisi įdėti į vidų, pvz., labai tinka migdolai bei graikiniai riešutai, šokoladas, džiovintos spanguolės ir kt.).
Sviestą ištirpinti, sudėti cukrų bei vanilinį cukrų ir gerai išmaišyti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius po kiekvieno kaskart gerai išplakant masę.
Atskirame inde sumaišyti miltus su kepimo milteliais. Tada visus ingredientus sumaišyti kartu. Įdėti Matcha arbatos ir vėl gerai išmaišyti.
Tešlą supilstyti į formeles, tačiau ne iki pat viršaus, o tik iki pusės, kad keksiukai galėtų iškilti. Dėti savo mėgstamą įdarą (šiuo atveju į pusę keksiukų buvo dedama po tris migdolus, į kitus – po gabalėlį šokolado). Kepti 175°C temperatūros orkaitėje apie 25 min. Skanūs ir šilti (ypač su šokoladu viduje), ir atvėsę.
PATARIMAS: Papuošimui taip pat naudoti galite kremą, suplaktą iš grietinėlės ar šilkinio tofu. Kad kremas būtų žalios spalvos, įberkite šiek tiek Matcha miltelių.