Reikės (2-3 porcijoms):
150 g bolivinės balandos (kynvos) grūdų,
400 ml augalinio pieno,
100 ml kokosų vandens,
2 valg. š. saldžiavaisio pupmedžio (carob) miltelių,
2 valg. š. kokosų drožlių,
1 valg. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų,
1 valg. š. sezamų sėklų,
1 žiupsnio džiovintų vaisių (spanguolių, goji, šilkmedžio uogų ir pan.),
10 anakardžių,
1 valg. š. riešutų sviesto (anakardžių, migdolų, žemės riešutų ir t.t.);
neprivaloma, bet skonį padaro dar labiau išraiškingesnį:
1 žiupsnelio kokoso žiedų cukraus,
1 žiupsnelio jūros druskos Guerande.
Nuplaukite bolivinę balandą, nusausinkite ir sudėkite į didelį puodą. Sudėkite saldžiavaisio pupmedžio miltelius, kokosų drožles, sėklas, džiovintus vaisius, anakardžius ir riešutų sviestą. Supilkite bolivinės balandos gėrimą ir kokosų vandenį. Gerai išmaišykite.
Puodą lėtai užvirkite ir ant mažos kaitros virkite tiek, kiek nurodyta laiko ant bolivinės balandos pakelio (apie 10 min).
Išvirus dėkite į indelius, įberkite po žiupsnelį kokoso žiedų cukraus ir jūros druskos Guerande. Patiekite karštą.
Receptas iš www.ecomil.com