4 porcijoms (8 keksiukai):
PUTĖSIŲ GANAŠUI:
1. Paruoškite ganašą dieną prieš (apie 10-12 valandų). Želatinos lakštą įmerkite į šaltą vandenį 5 minutėms, kol išbrinks.
2. Grietinėlę pašildykite iki virimo temperatūros. Tuomet įdėkite želatiną ir gerai išmaišykite.
3. Šokoladą užpilkite saldžia grietinėle, įdėkite žemės riešutų sviesto. Jei norite, kad ganaše liktų žemės riešutų sviesto gabaliukai, tuomet masę išmaišykite silikonine mentele ar šaukštu. Jei norite kreminės ganašo tekstūros, masę sutrinkite rankiniu blenderiu. Įdėkite į sandarų indą, ant masės uždėkite maistinę plėvelę, kad ji viską sandariai uždengtų. Palikite šaldytuve.
4. Sumaišykite bananus su kefyru, kiaušiniu, cukrumi ir žemės riešutų sviestu. Suberkite miltus, druską, žemės riešutus, kepimo miltelius ir išmaišykite.
5. Tešlą dėkite į riebalais išteptą kepimo formą ir kepkite iki 170 ℃ įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet visiškai atvėsinkite keksiukus.
6. Ganašą išplakite iki standžios, vientisos konsistencijos. Papuoškite keksiukus ganašu, riešutais ir džiovintais bananais.
Receptas: Linda Branson
Stilius: Linda Īstenā
Nuotrauka: Anete Rudmieze