240 g avižinių dribsnių (maždaug 2 puodeliai),
100 g lazdynų riešutų,
50 g kokosų drožlių,
50–70 g išlukštentų saulėgrąžų sėklų,
100 g moliūgų sėklų,
1 arb. š. druskos (gerai nubrauktas, kad nebūtų sūru),
1 arb. š. vanilinio cukraus,
1 arb. š. Ceilono cinamono,
1/3 arb. š. maltų muskato riešutų,
1/4 ar 1/8 arb. š. (priklausomai, kaip mėgstate) maltų gvazdikėlių,
2/3 puodelio medaus,
2 kupinų valg. š. „šlapio“ nerafinuoto cukranendrių cukraus (galima naudoti ir paprastą rudąjį cukrų, bet konkrečiai Muscovado suteikia karamelinį skonį),
113 g sviesto (jį galima pakeisti kokosų aliejumi, kuris puikiai dera su šia skonių gama).
1. Susmulkinti lazdyno riešutus (skelti perpus arba į tris dalis; mažesni gabalėliai tiesiog nesijaučia, todėl nerekomenduojama naudoti trintuvą).
2. Suberti visus birius produktus: avižinius dribsnius, lazdynų riešutus, kokosų drožles, saulėgrąžas, moliūgų sėklas, druską ir vanilinį cukrų. Gerai išmaišyti.
3. Į puodą ar dubenėlį sudėti medų, „šlapią“ cukrų ir sviestą. Maišyti tirpinant. Kai masė jau bus vientisa, suberti likusius prieskonius: Ceilono cinamoną, muskatą, gvazdikėlius. Pamaišyti ir išjungti. Užvirti nereikia.
4. Supilti gautą masę į birius produktus. Gerai išmaišyti, kad sirupas tolygiai pasidengtų.
5. Iškloti skardą kepimo popieriumi ir sudėti gautą masę. Tolygiai paskirstyti šaukštu. Paspausti masę drėgnomis rankomis (prie sausų labai limpa).
6. Kišti į orkaitę, kuri įkaitinta iki 180ºC. Kepti apie 40 minučių, kol gražiai apskrus.
7. Ištraukusi iš orkaitės, leisti batonėliams atvėsti (tai ypač svarbu, kad pjaustant masė nesuskiltų!). Tada pjaustyti su aštriu peiliu.