Recepto autorė Jelena šiuos keksiukus kepti rekomenduoja kokosų aliejumi (galima keisti Jūsų nauduojamu kitokiu aliejumi) išteptoje skardoje keksiukams arba nauduoti silikoninę, kuri tiks labiausiai, nes prie popierinių kepimo krepšelių šie keksiukai prilimpa.
Reikės (16 keksiukų):
2 puodelių avižinių dribsnių (juos sumalti arba susmulkinti virtuviniu kombainu),
2 prinokusių bananų (juos šakute sutrinti),
2 kiaušinių,
1/3 puodelio aliejaus,
1/3 augalinio pieno (galima naudoti ir karvės pieną),
1 puodelio šviesių speltos miltų,
1 arb. š. malto cinamono,
1 arb. š. kepimo miltelių,
15-17 vnt. minkštų datulių be kauliukų (pamirkyti šiltame vandenyje bent kelias valandas),
1-1,5 puodelio uogų (Jelena naudojo šaldytas braškes ir avietes, prieš tai atšaldžius),
avižinių dribsnių, ispaninio šalavijo (chia) sėklų arba migdolų drožlių - papuošimui.
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Formeles ištepti kokosų aliejumi. Sumaišyti visus sausus ingredientus. Tada virtuviniu kombainu ar smulkintuvu sumaišyti visus šlapius produktus ir datules. Sujungti sausus produktus su šlapiais, gerai išmaišyti. Sudėti uogas (jei naudojamos braškes, jas susmulkinti). Pilti tešlą į keksiukų formeles, puošti avižiniais dribsniais, chia sėklomis arba migdolų drožlėmis. Kepti apie 40 min. (kepimo laikas priklauso nuo orkaitės, todėl gali būti skirtingas); patikrinti mediniu smeigtuku, jis turi būti švarus, tai reikš, kad keksiukai jau iškepę. Skanaus!