Natūralios fermentacijos „Clearspring“ ekologiškas tradicinis japoniškas sojų padažas TAMARI yra puikaus subalansuoto skonio. Natūraliai be glitimo. Dvigubai stipresnis – kiekvienam buteliui pagaminti sunaudota dvigubai daugiau sojos pupelių nei gaminant įprastą sojų padažą.
Tamari yra originalus japoniškas sojų padažas. „Clearspring“ tamari padažą gamina Yaemon šeima ir taip jau šešios kartos.
Sojos pupelės, paveiktos koji kultūros, fermentuojamos medinėse kedro statinėse. Fermentacijos proceso pradžioje atliekamas taip vadinamas „kumikake“ – tai skysčio maišymas kiekvieną dieną, trunkantis iki 3 mėnesių. Bendras brandinimo laikas būtinai apima dvi vasaras, nes fermentacija vyksta aktyviau, kai yra šilta (palyginimui: įprastinis sojų padažas paprastai fermentuojamas kelis mėnesius). Daugiau nei 500 metų naudojami tie patys akmenys, kuriais fermentacijos metu spaudžiamos sojos pupelės. Tai suteikia išskirtinį aromatą, skonį, spalvą, tekstūrą ir umami skonį galutiniam tamari produktui.
500 metų senumo receptas perduodamas iš kartos į kartą, iš tėvo – sūnums. Yaemon tamari yra vienintelis gaminamas Japonijoje tokiomis dalimis: sojos pupulės – 10 dalių, vanduo – 5 dalys. Tai suteikia ypatingai gilų skonį, kuriam neprilygsta jokie kiti Japonijoje gaminami tamari.
Tinka beveik prie visų patiekalų. Puikus marinavimui, troškiniams, galima pilti tiesiai ant šviežių daržovių, labai tinka sušiams. Galite naudoti vietoj druskos savo mėgstamuose patiekaluose. Geriausia naudoti prieš baigiant gaminti. Tinka veganams.
Tai ne kasdienis, ne eilinis tamari, tai Yaemon Tamari.
500 metų senumo receptas – „Clearspring“ ekologiškas japoniškas sojų padažas TAMARI:
„Clearspring“ užtikrina, kad iš Japonijos importuojami maisto produktai, tame tarpe ir jūros daržovės, atitinka visus saugumo reikalavimus. Nepriklausomai nuo Japonijos ir ES valdžios institucijų vykdomos kontrolės, pats gamintojas nuolat tikrina produktų radioaktyvumo lygį. Iki šiol jokiuose „Clearspring“ gaminiuose nebuvo aptikta jokių radioaktyviųjų junginių.
Dietistė Vaida Kurpienė pasakoja apie miso, tofu ir sojų padažą + 3 receptai su virtuvės šefu Jonu Jonušu:
Sužinokite daugiau:
- Vaida Kurpienė. Kaip išsirinkti gerą sojų padažą?
- (angliškai) Apie sojos produktų savybes
Kai kurie šaltiniai itin pabrėžia fermentacijos naudą sojos produktams. Teigiama, kad būtent tradiciniais metodais fermentuota soja (tofu, miso, shoyu) turi geriausias sojai priskiriamas savybes ir yra lengviausiai įsisavinama.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Clearspring“ yra šeimos įmonė, jau 30 metų propaguojanti autentišką ir ekologišką aukštos kokybės maistą. Mes esame įsitikinę, kad kiekvienas turėtų galėti gauti kokybiško ekologiško maisto sveikam gyvenimo būdui.
Didžiuojamės galėdami Jums pristatyti įvairiais apdovanojimais įvertintų produktų asortimentą, kuriuo mėgaujasi žmonės daugiau nei iš 50 pasaulio šalių. Visi „Clearspring“ produktai pasižymi jiems būdingu skoniu, yra pagaminti pagal autentiškus receptus tradiciniais metodais. „Clearspring“ niekada nenaudoja jokių sintetinių priedų, nei rafinuoto cukraus.
Šio gamintojo produktai skatina tvaraus žemės ūkio plėtrą, nes remia ekologinius ūkius ir maisto gamintojus. Turtindami dirvožemį ir rūpindamiesi ekosistemomis „Clearspring“ saugo pasaulį ateinančioms kartoms.
Sudedamosios dalys: sojų pupelės* 46%, vanduo, jūros druska, mirinas* (saldieji ryžiai*, vanduo, kultūriniai ryžiai*).
*– iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 415 kJ/98 kcal |
Riebalų | 0 g |
iš jų sočiųjų | 0 g |
Angliavandenių | 8.4 g |
iš jų cukrų | 0.6 g |
Baltymų | 15 g |
Druskos | 19.4 g |