„Bioterra“ ekologiškus lazdynų riešutus skanu valgyti vienus kaip užkandį – puikiai malšina alkį, taip pat tinka gardinti vaisių salotas, sausus pusryčius ar kepinius. Kaip ir kiti riešutai, lazdynų riešutai praturtina mitybą. Turi daug skaidulinių medžiagų. Be glitimo.
Laikyti sausoje, vėsioje, nuo saulės spindulių apsaugotoje vietoje, 10-15ºC temperatūroje. Sandariai uždarytą.
ES-ECO-021-EX, Ne ES žemės ūkis.
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), lazdyno riešutai turi mangano (310% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems, skaičiuojama 100 g riešutų), vario (170%), vitaminų E (125%), B1 (55%), B6 (43%), folio rūgšties (57%), magnio (43%), fosforo (41%), geležies (34%) ir kalio (34%). Taip pat yra cinko (25%), vitamino K (19%) šaltinis.
Apie lazdynų riešutų savybes (angliškai):
- http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3116/2
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
1990 metais įkurta įmonė „Bioterra“ buvo pirmoji įmonė Ispanijoje, kuri pradėjo gaminti ekologiškus migdolų produktus. Šiandien „Bioterra“ augina, gamina ir prekiauja įvairiomis ispaniškų migdolų, aukščiausios rūšies figų, pistacijų bei laukinių kedrų riešutų veislėmis. Iš šių žaliavų gamina užkandžius ir kitus gurmaniškus produktus. Visi produktai yra be glitimo, atitinka griežčiausius kokybės ir ekologinio ūkininkavimo standartus.
Sudedamosios dalys: ekologiški lazdynų riešutai.
Gali būti kitų riešutų, sojų ir pieno (įskaitant laktozę) pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 2765.62 kJ/661 kcal: riebalų 61.60 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 4.07 g), angliavandenių 10.50 g (iš jų cukrų 7.11 g), skaidulinių medžiagų 8.22 g, baltymų 12.01 g, druskos 0.02 g.