„Alce Nero“ Italijoje užauginti ekologiški avinžirniai idealiai tinka salotoms ir sriuboms. Taip pat juos skanu valgyti vienus virtus su įvairiais padažais, dėti į troškinius ir kitus patiekalus. Iš jų gaminamas humusas (trinti avinžirniai su aliejumi ir prieskoniais), falafeliai (kepsneliai). Avinžirniai daugiausia naudojami Azijos, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros patiekaluose. Tai sotus maisto produktas.
Turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Baltymai padeda palaikyti raumenų masės augimą, išsaugoti raumenų masę ir palaikyti normalią kaulų būklę. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Paruošimas: mirkyti 12 val. šaltame vandenyje (pakeisti vandenį bent kartą), tuomet virti nesūdytame vandenyje apie 60-65 min. Druskos įberti tik prieš baigiant virti. Gaminant ankštinius virškinimui palengvinti ir gardesniam skoniui suteikti naudojami prieskoniai: ciberžolė, imbieras, kmynai, kmyniniai kuminai, pankoliai, kalendros ir kiti.
Rekomednuojama laikyti sausoje ir vėsioje vietoje.
IT-BIO-006, Italijos žemės ūkis.
Remaintis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), avinžirniai turi daug foliatų (172 mg arba 86% RMV), mangano (1 mg arba 50% RMV) ir vario (0.4 mg arba 40% RMV), taip pat yra fosforo (168 mg arba 24% RMV), geležies (2.9 mg arba 21% RMV), omega-3 nesočiųjų riebiųjų rūgščių (0.43 g) šaltinis. Avinžirniuose esantys baltymai yra aukštos kokybės: juos sudaro 9 esminės amino rūgštys.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Alce Nero“ – italų įmonė, dirbanti nuo 1978 metų, vienijanti daugiau nei tūkstantį ekologiškų ūkių Italijoje ir kitose šalyse. Logotipas – raitelis, keliaujantis priešinga kryptimi, nešantis žinią nepaisant sienų, kalbantis apie naują požiūrį. Taip ir įmonė nuo įkūrimo pradžios siekia išlaisvinti žemę nuo taršos, išsaugoti biologinę įvairovę, eiti prieš masinę gamybą.
„Alce Nero“ ekologiški makaronai, pomidorų tyrės, sausainiai su extra virgin alyvuogių aliejumi ir kiti Italija kvepiantys produktai. Pagrindiniai ingredientai yra iš geriausių Italijos žemės ūkio regionų, pvz., kietieji kviečiai auginami šešiuose pietų regionuose, pomidorai (pastoms ir padažams) auginami derlingose Emilia Romagna regiono žemėse.
„Alce Nero“ šviežius vaisius ir daržoves tiekia „Brio“ – viena svarbiausių Italijos įmonių, parduodančių ekologiškus vaisius ir daržoves. Ji buvo įkurta 1993 metais ir priklauso Verona provincijos ekologinio ūkininkavimo kooperatyvui „Cooperativa La Primavera“. „Brio“ asortimentą sudaro vietinių ekologinių ūkių išauginta produkcija. Kiekvienas ūkis įsikūręs skirtingoje Italijos vietoje – ten, kur tinkamiausias klimatas ir dirvožemis atitinkamai produkcijai išauginti. Didžiausias dėmesys skiriamas kokybės išsaugojimui. Siekiant įsitikinti, kad produktas yra saugus ir jame nėra cheminių medžiagų likučių, tyrimai atliekami du kartus – auginimo metu ir po derliaus nuėmimo.
Sudedamosios dalys: ekologiški avinžirniai.
Produkto sudėtyje gali būti sojų, riešutų ir sezamų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) – 1579 kJ/376 kcal: riebalų 4.9 g (iš jų sočiųjų 0.6 g), angliavandenių 54 g (iš jų cukrų 3.7 g), skaidulinių medžiagų 14 g, baltymų 22 g, druskos 0.02 g.