Moliūgų ir avinžirnių troškinys

Moliūgų ir avinžirnių troškinys

Moliūgų ir avinžirnių troškinys

4 porcijoms reikės:

  • 500 g moliūgo (svoris nulupto ir be sėklų)
  • 400-500 g pomidorų tyrės (arba konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse, naudojau ekologišką Alce Nero pjaustytų pomidorų tyrę)
  • 300 g virtų avinžirnių (arba konservuotų, aš viriau ekologiškus Alce Nero avinžirnius)
  • 400 ml daržovių sultinio (naminio arba ruošto iš kokybiškų miltelių ar kubelio, aš naudojau ekologiškus Alce Nero daržovių sultinio miltelius)
  • 2 saujų špinatų
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 v.š. žemės riešutų sviesto
  • po 1 a.š. malto kumino, cinamono, saldžios paprikos miltelių, maltos kalendros ir džiovinto raudonėlio
  • 5-6 gvazdikėlių (arba 0.5 a.š. maltų, galima nedėti)
  • 0.5 a.š. maltų kajeno pipirų (arba pagal skonį, galima keisti aitriąja paprika)
  • pagal skonį druskos
  • 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus kepimui
  • šiek alyvuogių aliejaus patiekimui (naudojau ekologišką Alce Nero alyvuogių aliejų su čili, bet tinka ir klasikinio skonio)

Gaminimas: 

  1. 1. Moliūgą supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais. Svogūną supjaustyti kuo smulkiau. Česnaką smulkiai sukapoti.
  2. 2. Puode ant vidutinės kaitros įkaitinti 1-2 v.š. alyvuogių aliejaus. Suberti svogūnus ir česnakus. Maišant pakepinti 4-5 min. iki pagels.
  3. 3. Suberti visus prieskonius ir maišant pakepinti apie 1 min. iki pasklis aromatas.
  4. 4. Dėti moliūgus, avinžirnius, pilti sultinį ir pomidorų tyrę. Berti pagal skonį druskos.
  5. 5. Užvirinti, tada puodą uždengti dangčiu, kaitrą sumažinti iki nedidelės ir troškinti apie 15-20 min arba iki moliūgas suminkštės (tikslus laikas priklausys nuo moliūgo rūšies).
  6. 6. Kaitrą išjungti. Dėti riešutų sviestą ir špinatus, gerai išmaišyti.
  7. 7. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi rūgščiau, galima įspausti šiek tiek citrinos sulčių, o jei norisi rūgštelę sušvelninti, įdėti žiupsnelį cukraus ar įpilti šlakelį klevų sirupo.
  8. 8. Patiekiant troškinį pašlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus su aitriąja paprika ar klasikinio alyvuogių aliejaus.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui