1. Pamirkykite lęšius per naktį dideliame kiekyje šalto vandens.
2. Kitą dieną juos nukoškite, užpilkite šviežiu vandeniu ir virkite, kol suminkštės.
3. Tuo pat metu į kitą puodą supilkite kokosų pieną ir virkite ant vidutinės ugnies, kol jis išgaruos ir sumažės maždaug perpus. Suberkite karį ir gerai išmaišykite. Leiskite pavirti dar 1 minutę.
4. Kai lęšiai suminkštės, suberkite sultinio miltelius, ciberžolę ir išvirtą kokosų pieną su kariu. Išmaišykite ir virkite dar apie 2 minutes. Įdėkite išspaustas 3 česnako skilteles, išmaišykite ir nukelkite nuo kaitros.
5. Pasigaminkite aromatinį aliejų. Įkaitinkite aliejų nedidelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies. Pusžiedžiais supjaustytą svogūną ir susmulkintas česnako skilteles kepkite įkaitintame aliejuje, kol įgaus auksinę spalvą. Suberkite garstyčių sėklas ir kvapniuosius murėjos (kario) lapus, kepkite dar 1 minutę. Pasūdykite. Pagal skonį įberkite čili dribsnių.
6. Lęšių troškinį patiekite apšlakstydami jį anksčiau pagamintu aromatiniu aliejumi ir kalendros sėklomis.