Praturtink savo mitybą ankštinėmis daržovėmis. Tai skanus, maistingas ir lengvai paruošiamas maisto produktas. Ankštinės kultūros (pupelės, žirniai, lęšiai, avinžirniai ir kiti) išsiskiria baltymų gausa, be to, juose nėra glitimo, turi mažai cukrų ir riebalų, todėl tinka ir tiems žmonėms, kurių mityba stipriai apribota.
Skirtingų rūšių lęšiai, žirniai ir pupelės skiriasi ne tik skoniu, bet turi ir skirtingus amino rūgščių rinkinius, mineralus bei vitaminus. Ankštinius paprasta įtraukti į kasdienį mitybos racioną.
Virtomis pupelėmis praturtinsi įvairiausius mėsiškus bei vegetariškus patiekalus: sriubas, troškinius, salotas. Lęšiai gali pakeisti įprastą garnyrą. Raudonieji lęšiai idealiai tinka sriuboms paįvairinti ir sutirštinti. Sparčiai populiarėja ir avinžirniai, kurie idealiai dera rytietiškos virtuvės patiekaluose. Ruoškite jau pamėgtus ankštinius, o taip pat išbandykite kiek egzotiškesnius, pavyzdžiui, spindulines ar japonines pupuoles.
Prieš verdant ankštinius produktus rekomenduojama pamirkyti, tuomet jie greičiau išverda ir išlaiko malonią tekstūrą. Informaciją, kiek laiko rekomenduojama mirkyti konkrečias pupeles, žirnius ar kitus ankštinius, rasite ant pakuotės. Jei skubi ‒ rinkis jau vartojimui paruoštus virtus konservuotus žirnelius, avinžirnius ir kitus.