Turbūt kiekvienas iš mūsų mėgaujasi itališkos virtuvės skoniais, tačiau neretai tai tampa „iškrovos dienos“ pasirinkimu, kai leidžiame sau pasilepinti tuo, ko įprastai vengiame. Bet ar žinai, kad sveikais ir natūraliais itališkais produktais ir skanumynais gali mėgautis kasdien? Dėka ALCE NERO ekologiškos produkcijos, tavo virtuvėje gali karaliauti autentiški itališki skoniai – be jokių kompromisų. Iš jų pagamintais patiekalais džiugink savo šeimą ar svečius!
Ekologiškų ūkių pradininkai Europoje ALCE NERO pasirinko ekologišką kelią dar tada, kai niekas nežinojo, ką iš tikrųjų reiškia „ekologiškas produktas“. ALCE NERO savo veiklą pradėjo suburdama smulkius vietos ūkininkus, kurie siekė gaminti natūralų ir autentišką maistą.
Šiandien, vienydami daugiau nei 1000 Italijos ekologinių ūkių, jie gamybai naudoja žaliavas tik iš regionų, kuriuose jos pasižymi geriausiomis skonio ir maistingumo savybėmis. Pavyzdžiui, ryžiai ir ankštiniai auginami Pjemonto regione, alyvuogės – Sicilijoje, Kalabrijoje, o pomidorai renkami Emilija-Romanija regione, kuris ribojasi su Adrijos jūra ir pasižymi sūriu dirvožemiu. Būtent dėl šio dirvožemio jie tokie sultingi ir saldaus bei išraiškingo skonio. Dėl to ALCE NERO prekių ženklą renkasi net 19 % italų šeimų, manydami, kad tai „geras maistas, kuriuo gali pasitikėti“!
ALCE NERO produktų sudėtyje rasi tik kruopščiai atrinktus ingredientus, vertinamus pagal jų kilmę bei maistinę vertę. Visi produktai gaminami iš daržovių, kurios yra neperdirbtos arba tik minimaliai apdorotos, siekiant išlaikyti jų natūralumą. ALCE NERO griežtai atsisako labai perdirbtų ingredientų, kurių žemės ūkio kilmė nežinoma, mažai kalorijų turinčių saldiklių, fermentiniu būdu išgautų skaidulų, konservantų, cheminių dažiklių bei dirbtinių kvapiklių.
Vietoje to, prioritetas teikiamas mažesniam druskos, pridėtinio cukraus ir sočiųjų riebalų kiekiui, o produktai praturtinami augalinės kilmės nerafinuotais riebalais, viso grūdo miltais su mažu glikemijos indeksu (jis svarbus žmonėms, siekiantiems kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje, ypač sergantiems diabetu ar besilaikantiems sveikos mitybos principų), natūraliais prieskoniais ir aromatinėmis žolelėmis, taip pat skaidulomis bei baltymais, mažinančiais angliavandenių poveikį insulino lygiui. Šie principai atspindi tradicinės Viduržemio jūros dietos vertybes, užtikrinančias tiek maistinę naudą, tiek autentišką skonį.
ALCE NERO asortimentas yra be galo platus – LIVIN internetinėje parduotuvėje rasi net 82 produktus! Šio prekių ženklo produktai apima natūralų kūdikių maistą (tyreles, košes), unikalius makaronus, ryžius, organiškus pomidorų ir pesto padažus, extra virgin alyvuogių aliejus, konservuotas ankštines daržoves bei skanėstus (sausainius, šokoladus, riešutų kremus). Virtuvės šefo Gian Luca Demarco favoritas – lazdyno riešutų kremas: „visiems rekomenduoju paragauti lazdyno riešutų kremą būtent iš Pjemonto regione išaugintų lazdynų. Tas kremas tiesiog kelia priklausomybę!”
Atrask ALCE NERO produktus ir susikurk Italiją savo virtuvėje! Pasigamink tikrą itališką skanėstą TORTA TENERINA pagal virtuvės šefą Gian Luca Demarco:
1. Susmulkink šokoladą, vandens vonelėje išlydyk jį kartu su sviestu.
2. Atskirame inde suplak kiaušinio baltymą su dalimi cukraus.
3. Kitame dubenėlyje suplak kiaušinio trynius su likusia cukraus dalimi, kol masė taps balta, o cukrus ištirps.
4. Ištirpintą šokoladą sumaišyk su išplaktais tryniais, kol gausi vientisą masę.
5. Vėliau supilk kiaušinio baltymus ir miltus. Viską gerai išmaišyk.
6. Patepk skardą sviestu, įberk šiek tiek miltų.
7. Supilk tešlą ir 25 minutes kepk 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
8. Iškepus leisk atvėsti, pabarstyk cukraus pudra ir patiek su ledais, kaštainių kremu ir sausainių trupiniais!