Reikės salotoms:
1 v.š. alyvuogių aliejaus
170 g kuskuso
vandens
pundelio šviežių petražolių
2 pundelių mėtų, nuskabytų
400 g avinžirnių (iš skardinės arba virtų namie)
1/4 a.š. kvapiųjų pipirų
druskos ir juodųjų pipirų
citrinos sulčių pagal skonį
Svogūnų confit:
60 ml alyvuogių aliejaus
2 vidutinių svogūnų, supjaustytų kubeliais
35 g moliūgų sėklų
40 g razinų
druskos ir juodųjų pipirų
Gaminimas:
1. Pirmiausiai darom svogūnų confit. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūnus, pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol svogūnai pradės minkštėti. Ugnį sumažinkite iki minimalios ir suberkite moliūgų sėklas su razinomis. Pamaišydami viską kepkite apie 25-30 minutes.
2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, suberkite kuskusą ir pakepinkite apie kelias minutes. Tuomet įpilkite vandens, kad apsemtų, uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo ugnies. Palikite pastovėti apie 7-10 minučių.
3. Svogūnų confit sumaišykite su kuskusu. Ir palikite atvėsti.
4. Smulkiai supjaustykite petražoles ir mėtas, įberkite pagal skonį druskos ir pipirų. Sumaišykite kuskusą su svogūnų confit, tuomet suberkite avinžirnius. Suberkite kvapiuosius ir juoduosius pipirus, druskos ir įpilkite citrinos sulčių. Viską gerai išmaišykite.
Receptas iš tinklaraščio strelkabelka.lt