Aukščiausios rūšies šalto spaudimo, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Tirštas, švelnaus aromato, gerai subalansuoto skonio – su vaisių užuominomis ir pikantišku žoliniu poskoniu.
„Centonze“ alyvuogių aliejus ypač koncentruotas skoniu ir maistingomis medžiagomis. Tai galima justi ir iš skonio. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams, gurmanams. Išspaustas iš Nocellara del Belice alyvuogių iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių. Aliejus spaudžiamas gamintojo nuosavoje spaudykloje ne vėliau nei per 4 val. (!) rankomis surinkus alyvuoges.
Idealiai tinka gardinti visus daržovių, žuvies ar raudonos mėsos patiekalus bei daržovių sriubas. Sudėtyje dominuoja mononesočiosios riebalų rūgštys.
Extra virgin kategorijos alyvuogių aliejaus gamyboje spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC, tad aliejus tinka ir žaliavalgiams (raw). Rūgštingumas 0,32 %.
Tamsaus stiklo butelyje.
„Centonze“ alyvuogių aliejus pelnęs daug apdovanojimų. Vieni svarbiausių: FLOS OLEI 2014, SLOW FOOD GUIDE 2013 bei TOP TEN BIOFACH 2014, 2015 ir 2016.
Apie alyvuogių aliejų:
- Interviu su Nino Centonze – alyvuogių aliejaus gamintoju
- 5 produktai, kurie stiprina jūsų smegenis
- (angliškai) What's New and Beneficial about Extra Virgin Olive Oil
Pamatykite, kaip vyksta „Centonze“ alyvuogių aliejaus gamyba:
Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką sveikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus „Fats that Heal Fats that Kill“, Alive Books, Canada 1993.
Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) šalto spaudimo alyvuogių aliejaus sudėtyje didžiąją dalį sudaro mono-nesočiosios riebalų rūgštys. Šalto spaudimo alyvuogių aliejus turtingas įvairių augalinių sterolių - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 93 mg/100g). Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. (Teigiamas poveikis atsiranda į parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių)).
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com) alyvuogių aliejuje yra daug vitamino E - vidutiniškai 120% RMV (referencinė maistinė vertė suaugusiems) ir vitamino K - 80% RMV. Šis aliejus turtingas antrinių biologiškai aktyvių medžiagų, tokių kaip polifenoliai, lecitinas, skvalenas ir kt.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Centonze“ ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus spaudžiamas šaltuoju mechaniniu būdu. Ypač koncentruotas skoniu ir maistingomis medžiagomis, polifenoliais. Tai galima justi ir iš skonio. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams, gurmanams. Išspaustas iš Nocellara del Belice alyvuogių iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių. Aliejus spaudžiamas iš ne ilgiau kaip prieš 4 val. (!) rankomis rinktų alyvuogių gamintojo nuosavoje spaudykloje.
Sudedamosios dalys: ekologiškas extra virgin alyvuogių aliejus.
Maistinė vertė (100 ml) – 3460 kJ/840 kcal: riebalų 93.4 g (iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 14.7 g, polinesočiųjų 8.7 g, mononesočiųjų 70 g), angliavandenių 0 g, baltymų 0 g.