„Veršienos mėsa yra ne tik labai skani. Ji naudinga, neriebi, nekaloringa bei lengvai virškinama. Poodinių riebalų beveik nėra, o kauluose yra daug kolageno.“ – sako dietistė Vaida Kurpienė.
Šonkauliams reikės:
250 g veršienos šonkaulių
3 skiltelių česnako
druskos pagal skonį
raudonėlių pagal skonį
Salotoms:
200 g cukinijos
2 a. š. obuolių sidro acto
1 a. š. alyvuogių aliejaus
kokosų žiedų cukraus pagal skonį
druskos pagal skonį
raudonėlių pagal skonį
Gaminimas:
1. Česnaką sutriname.
2. Šonkaulius įtriname česnaku ir ir pieskoniais, paliekame 1-2 val. pasimarinuoti.
3. Paruoštus šonkaulius kepame grilyje apie 20 min. iš abiejų pusių.
4. Specialia pjaustykle iš cukinijos padarome spagečius.
5. Supjaustytas cukinijas sumaišome su actu, alijumi ir priskoniais, paliekame skoniams susidraugauti.
6. Iškeptus šonkaulius patiekiame su cukinijos spagečiais ir mėgstamomis salotomis.
Receptas iš sulieknek.lt