Ekologiškos džiovintos dygliuotojo ožerškio (Goji) uogos be jokių priedų. Be pridėto cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų). Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.
Dygliuotasis ožerškis (lot. Lycium barbarum) auga Kinijoje, Mongolijoje ir Tibeto Himalajuose. Vakaruose žinomos kaip „supermaistas“. Šio pavadinimo goji uogos nusipelnė dėl itin turtingos sudėties.
Iš goji uogų spaudžiamos sultys, bet paprastai vartojamos džiovintos. Jos dedamos į sausus pusryčius, košes, į arbatą ar kompotą, valgomos vienos kaip užkandis. Prieš valgant skanu jas nuplauti ir trumpai pamirkyti vandenyje – bus minkštesnės ir labiau panašios į šviežias. Tokias mirkytas goji uogas labai skanu dėti į bananų ir migdolų pieno kokteilį.
Literatūroje nurodoma, kad naudojantys kraują skystinančius vaistus, besilaukiančios ir maitinančios moterys šiomis uogomis turėtų nepiknaudžiauti.
Tradicinėje Kinų, Tibeto ir Indų medicinoje goji uogos jau daugiau nei 6000 metų naudojamos žmogaus organizmui stiprinti.
Ekologiškuose vaisiuose viso to nėra >
Sudedamosios dalys: ekologiškos džiovintos dygliuotojo ožerškio (Goji) uogos.
Maistinė vertė (100 g) – 308 kcal/1304 kJ: riebalų 2.7 g (iš jų sočiųjų 0.4 g), angliavandenių 60 g (iš jų cukrų 48 g), skaidulinių medžiagų 13 g, baltymų 11 g, druskos 0.4 g.