Šis patiekalas su ypač maistingu garnyru puikiai tiks sotiems pietums tiek namuose, tiek darbe – patogu įsidėti į pietų dėžutę. Desertui rekomenduojame ekologiškus „Sesamis“ batonėlius, kurių sudėtyje tik trys ingredientai: sezamų sėklos, medus ir riešutai.
1 porcijai reikės:
150 g vištienos filė
70 g bolivinės balandos (kynva)
2 valg. š. konservuotų žirnelių
prieskonių vištienai pagal skonį
žirnių daigų papuošimui
2 arb. š. padažo „Yuzu ponzu“
2 arb. š. sojų padažo „Tamari“
1 arb. š. medaus
šlakelio alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1. Bolivinę balandą išvirkite pagal instrukciją ant pakelio. Nupilkite likusį vandenį ir sumaišykite su žirneliais.
2. Vištieną supjaustykite gabalėliais, paskaninkite prieskoniais, druska ir pipirais. Kepkite keptuvėje, kol mėsa pilnai iškeps.
3. Pasigaminkite padažą: sumaišykite „Yuzu ponzu“ ir „Tamari“ padažus, įdėkite medaus ir alyvuogių aliejaus.
4. Sudėkite viską į lėkštę, uždėkite žirnių daigų (ne tik papuoš, bet ir suteiks papildomų maistinių medžiagų), o vištieną užpilkite paruoštu padažu.
Receptas @pietudezute.