Reikės:
7 vištienos blauzdelių
50 ml medaus
3 v. š. balzaminio acto
4 skiltelių česnako
60 ml aliejaus
30 ml spanguolių sulčių
1/3 a. š. aitriosios paprikos miltelių
1/2 vandens ar sultinio
druskos ir pipirų
kelių rozmarino šakelių
5 apelsino riekelių
1. Orkaitę įkaitiname iki 200ºC temperatūros.
2. Spanguolių sultis sumaišome su aliejumi, medumi, balzaminiu actu, aitriosios paprikos milteliais.
3. Į kepimo indą sudedame vištieną, paskirstome sutrintus česnakus, apibarstome druska, pipirais.
4. Supilame ant viršaus paruoštą spanguolių padažą. Ant viršaus sudedame apelsino riekeles ir rozmarino šakeles.
5. 20 minučių kepame 200ºC tempetūroje. Vištieną trumpai išimame, supilame vandenį/sultinį ir dar kepame apie 25 minutes 180ºC temperatūroje.
6. Iškepusią vištieną papuošiame šviežio rozmarino šakelėmis.
Receptas @wise_taste.