„Prisipažinsiu, gaminau šiuos šaltibarščius su baime. Tačiau jau antrą kartą valgiau su pasigardžiavimu. Jie tinka veganams ir pieno produktams alergiškiems žmonėms.“ – sako recepto autorė.
Reikės:
1 burokėlio (arba marinuotų naudojimui paruoštų burokėlių),
2 agurkų,
saujos petražolių ir kažko iš turimų žalėsių: špinatų, kiaulpienių ar burokėlių lapų,
3–4 valg. š. sojų ar avižų grietinėlės,
2–3 stiklinių vandens,
1 arb. š. himalajų druskos,
pusės citrinos sulčių.
Burokėlius sutarkuoti ir pamarinuoti su citrinos sultimis ir druska (labai nedaug). Taip juos galima laikyti uždarame inde šaldytuve 3–4 dienas ir naudoti ne tik šaltibarščiams, bet ir kitiems patiekalams gaminti.
Į indą sudėti burokėlius, pjaustytus agurkus, žalėsius (kas mėgsta, galima ir svogūnų laiškų), užpilti 2–3 stiklinėmis vandens, grietinėle, padruskinti pagal skonį. Išmaišyti ir palikti šaldytuve, kol orkaitėje ant kokosų aliejaus pakepame bulves arba išverdame su lupenomis. Skanaus!