Kaip sako „Pati sau“ tinklataštininkė, šis omletas net skanesnis už tradicinį. Kodėl? Jai niekada nepatiko keptų kiaušinių kvapas, o čia jo nėra. Tačiau plakti kepti kiaušiniai minkšti ir purūs, kaip ryto patalai, sakysite. Tofu omletas – taip pat. Daug kas sakys, kad tradicinis omletas sotus, jo užkandus lengva sulaukti vėlyvų pietų. O Jūs valgėte baltymų bomba vadinamą sojos pupelių sūrį tofu? Tad būkite pažįstami – jis sotus, maistingas, sveikas ir iš jo išeina puikus veganiškas omletas.
Reikės (vienai porcijai):
150 g šilkinio tofu
2 šaukštų humuso
2 susmulkinto česnako skiltelių
2 šaukštų maistinių mielių dribsnių
druskos, pipirų (pagal skonį)
¼ šaukštelio paprikos
1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
Įdarui:
keptų mėgstamų daržovių (svogūnų, grybų, cukinijos, paprikos, špinatų ar kt.)
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 190ºC.
2. Supjaustykite daržoves, kurias naudosite įdarui. Susmulkinkite česnako skilteles. Pasiruoškite tofu.
3. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepkite česnaką.
4. Į maišytuvą įdėkite keptą česnaką ir visus kitus kiaušinienės ingredientus. Suplakite. Įpilkite 1-2 šaukštus vandens, kad plakinys taptų skystesnis.
5. Keptuvėje pakepkite pasirinktas daržoves. Atidėkite.
6. Toliau naudokite keptuvę, kurios rankeną galima nusukti arba ji tinka kepti ir orkaitėje. Įpilkite į keptuvę alyvuogių aliejaus ir paskleiskite joje daugmaž ketvirtadalį daržovių mišinio. Tuomet ant jų viršaus užpilkite omleto mišinį stengdamiesi, kad būtų padengta visa keptuvė, o viduryje neliktų tarpų.
7. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, kol omleto kraštai ims ruduoti. Tuomet įdėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę ir kepkite dar apie 10-15 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo omletas bus mažiau minkštas ir drėgnas viduje.
8. Bebaigiant omletui kepti sudėkite ant jo viršaus likusias daržoves, kad ir jos pašiltų.
9. Išimkite omletą iš orkaitės, atsargai mentele sulenkite perpus, apibarstykite šviežiomis petražolėmis ir patiekite. Labai skanu su pomidorų padažu, salotomis ir skrudinta duona.