Reikės:
tortilijos
3-4 „Moving Mountains“ augalinių žuvies pirštelių
gaivių Viduržemio jūros regiono salotų
jogurtinio žaliojo padažo
feta sūrio
aitriosios paprikos
Gaminimo eiga:
Tortiliją patepti jogurtiniu padažu, šalia dėti gaivias salotas, ant viršaus keptus „Moving Mountains“ žuvies pirštelius. Ant viršaus patrupinti feta sūrio, pašlakstyti dar truputį jogurtiniu padažu, dekoruoti aitriąja paprika.
Pirštelių kepimas:
„Moving Mountains“ augalinius žuvies pirštelius kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pirštelių negalima atšildyti, jie turi būti kepami užšaldyti. Ant vidutinės kaitros apie 5 minutes (po keletą minučių iš abiejų pusių), kol gražiai apskrus.
Gaivioms Viduržemio jūros regiono salotoms reikės:
2-3 šviežių agurkų
1-2 gerai prinokusių pomidorų
mėlynojo svogūno
½ citrinos sulčių
tyro alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų
Stambiai supjaustyti agurkus bei pomidorus, o svogūną – smulkiai. Užpilti alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais. Salotos užbaigiamos trupintu feta sūriu.
Jogurtiniam žaliajam padažui reikės:
1 stiklinės riebaus jogurto
saujos šviežios kalendros
saujos šviežių špinatų
žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
½ citrinos sulčių
Trintuvėje iki kreminės konsistencijos sutrinti kalendrą ir špinatus. Supilti citrinos sultis, paskaninti druska bei pipirais ir gerai išmaišyti. Gautą kremą sumaišyti su riebiu jogurtu.
„Moving Mountains“ receptą sukūrė ir įgyvendino šefas Gediminas Endriukaitis (TV laida „Skaniai ir paprastai“).