4 dideli arba 8 maži springrolai | Pasiruošimos laikas: 25 min. | Kepimo laikas: 20 min.
Reikės:
4 „Moving Mountains“ augalinių dešrelių „Hot dog“, atšildytų
60 g plonų ryžių vermišelių makaronų
1 šalotinio svogūno (askaloninio česnako), nulupto ir smulkiai supjaustyto
2 česnako skiltelių, nuluptų ir smulkiai supjaustytų
1 didelės morkos, nuskustos ir supjaustytos šiaudeliais
50 g žemės riešutų, susmulkintų
sojų padažo
4 didelių ryžių miltų lapų suktinukams
1 v. š. čili padažo
½ a. š. klevų sirupo
½ l saulėgrąžų aliejaus kepimui
4 mažųjų romaninių salotų lapų
žolelių mišinio: mėtų lapelių, kalendrų, laiškinių česnakų
Pradėkite nuo augalinių dešrelių paruošimo – nuo jų nulupkite plėvelę.
Vidutinio dydžio puode užvirinkite vandenį ir sudėkite makaronus. Virkite 4 min., po to nusausinkite ir nuskalaukite šaltu vandeniu. Sudėkite makaronus ant pjaustymo lentelės ir perpjaukite pusiau.
Paruoškite likusį įdarą. Vidutinio dydžio keptuvėje ant vidutinės kaitros pašildykite 1 a. š. aliejaus. Suberkite šalotinį svogūną ir minutę pašildykite. Suberkite česnaką, šalotinį svogūną, morkas bei žemės riešutus ir pakepinkite dar 3 min., retkarčiais pamaišydami. Sudėkite makaronus ir supilkite sojų padažą, vėl maišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys.
Į gilią vidutinio dydžio keptuvę įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir pašildykite ant vidutinės ugnies. Įkaitinkite iki maždaug 160ºC.
Sukite suktinukus patiesę ryžių miltų lakštą priešais save, kad kampai būtų viršuje, apačioje, kairėje ir dešinėje. Pirmiausia apatinėje dalyje dėkite ¼ šaukšto makaronų mišinio ir ant viršaus uždėkite vieną dešrainio dešrelę, siekiant išgauti 5 colių ilgumo cilindro formą. Sulenkite kairįjį ir dešinįjį galus, tada uždenkite įdarą iš apačios ir sandariai sukite link viršaus. Viršutinio galo kraštą suvilkdykite vandeniu ir užsandarinkite. Pakartokite tai su likusiais 3 lapais.
Kai aliejus pakankamai įkais, įdėkite 2 suktinukus. Kepkite 1 min., tada apverskite ir kepkite dar 2 min. Perkelkite springrolus ant popierinio virtuvės rankšluosčio. Kepimą pakartokite su likusiais dviem suktinukais.
Paruoškite padažą mirkymui – tiesiog sumaišydami čili padažą ir klevų sirupą.
Patiekimas: padėkite mažųjų romaninių salotų lapus ant didelės lėkštės ir apibarstykite juos žolelėmis, ant viršaus dėkite springrolus, kad galėtumėte lengvai apvynioti lapą aplink suktinuką ir merkti į padažą. Skanaus!
Pastapa: jei norite mažesnio dydžio springrolų, perpjaukite kiekvieną suktinuką per pusę arba naudokite mažesnio dydžio ryžių miltų lapus.
„Moving Mountains“ receptas.