4 porcijoms reikės:
2 vidutinių saldžiųjų bulvių
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
300 g vištienos
1 stiklinės kanadietiškų laukinių ryžių
1 granato sėklų
30-50 g migdolų riekelių
1-2 saujų salotų
fetos sūrio pagal poreikį
druskos, pipirų
Padažui reikės:
1 šaukšto klevų sirupo
1 didelės citrinos
3/4 šaukšto raudonojo vyno acto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1/2 šaukštelio garstyčių
1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių
pipirų ir druskos pagal skonį
Bulves ir vištieną supjaustykite vienodo dydžio riekelėmis, ištepkite aliejumi ir kepkite iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes (laikas priklausys nuo orkaitės ir supjaustytų gabalėlių dydžio). Iškepusius gabalėlius pagardinkite druska ir pipirais.
Ryžius išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Iš granato išimkite sėklas.
Sumaišykite padažo ingredientus.
Išvirusius ryžius sumaišykite su iškepusia vištiena, saldžiąja bulve, granatų sėklomis, migdolų riekelėmis, salotomis, fetos sūriu. Užpilkite padažu ir viską dar kartą gerai išmaišykite.
Galima valgyti šiltas ir šaltas.