2 porcijos.
Pagaminimo laikas: 30 min.
1 šaukštas – 15 ml, 1 šaukštelis – 5 ml
Salotoms reikės:
80 g kiniškų kiaušininių makaronų arba makaronų be glitimo (šiuo atveju gali reikėti naudoti didesnį svorį)
½ jaunos cukinijos
½ ilgavaisio agurko arba 1 trumpavaisės rūšies (galima keisti cukinija)
nedidelio gabalėlio šviežio pankolio
½ šviežios aitriosios paprikos
žievelės, nutarkuotos nuo 1 žaliosios citrinos
saujelės skrudintų sezamų sėklų (galite pakepinti sausoje keptuvėje)
½ avokado (galima patiekti kaip priedą arba įmaišyti į padažą*)
Krevetėms:
8 šviežių arba šaldytų (atšildytų) tigrinių krevečių
5 česnako skiltelių
1 žaliosios citrinos sulčių
šviežio imbiero gabalėlio (2 cm x 2 cm)
šlakelio tamari sojų padažo
2 šaukštų aliejaus kepimui
Padažui:
1 žaliosios citrinos sulčių
2 šaukštų skrudintų sezamų sėklų aliejaus
1-2 šaukštų tamari sojų padažo (be glitimo)
1 šaukšto šviesios miso (fermentuotų sojų pupelių) pastos (galima pakeisti tamari padažu)
3 šaukštų mirin (japoniško saldaus ryžių) padažo (galima keisti 2 šaukštais klevų sirupo)
½ avokado (arba galima patiekti kaip priedą)
*Šį variantą rinkitės tik tuomet, kai salotas planuojate suvalgyti iš karto.
Tigrines krevetes atsargiai įpjaukite per nugarėlių vidurį su kiautu ir pašalinkite juodas nešvarumų juosteles. Tuomet krevetes įpjaukite išilgai per pilvą ir švelniai praskėskite, kad atsivertų papilvės mėsa. Paguldykite nugara žemyn. Apšlakstykite laimo sultimis, ant viršaus dėkite sutrintą česnaką bei smulkiai sutarkuotą imbierą, apšlakstykite trupučiu tamari padažo. Palikite trumpam pasimarinuoti.
Išvirkite makaronus (nepervirkite, jie turi likti tvirti) ir nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte tolesnį jų minkštėjimą. Sumaišykite su šlakeliu skrudintų sezamų sėklų aliejaus, kad nesuliptų.
Cukiniją, agurką bei pankolį supjaustykite plonomis juostelėmis, susmulkinkite aitrųjį pipirą. Šluotele suplakite visus padažo ingredientus arba sutrinkite trintuve kartu su avokado pusele (šį variantą rinkitės tik tuomet, kai salotas planuojate suvalgyti iš karto).
Dubenyje sumaišykite makaronus, daržoves, padažą bei sezamų sėklas.
Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus. Sudėkite krevetes papilve žemyn kartu su visu marinatu. Kepkite maždaug 5 minutes, kepimo metu pavartykite.
Krevetes perkelkite į dubenį ant salotų ir būtinai apšlakstykite apskrudusiu marinatu (jame slypi daug ryškaus skonio). Papuoškite tarkuota laimo žievele ir sezamų sėklomis.
Receptas sukurtas Julijos Steponavičiūtės (kitchenjulie.com) kartu su PC Panorama.