4 picoms:
TEŠLAI:
1. Norint sukurti traškius ir pūstus picos kraštus, tešlą rekomenduojame pasigaminti likus 48-72 valandoms iki picos kepimo.
2. Dubenyje sumaišykite drungną vandenį su druska, leiskite jai ištirpti. Atsiminkite, kad mielės su druska „nedraugauja“, todėl iš pradžių į masę įberkite 10% miltų kiekio, gerai išmaišykite ir tik tada suberkite sausas mieles.
3. Kai sausos mielės ištirps, suberkite likusius miltus. Jei namuose turite stacionarų maišytuvą, priedo-kablio tešlai pagalba minkykite tešlą, kol ji taps blizgi ir elastinga kaip guma.
4. Tešlą paskirstykite į aliejumi pateptą indą, apšlakstykite aliejumi, apvyniokite maistine plėvele ir palikite ilsėtis šaldytuve iki 72 valandų.
5. Iš tešlos suformuokite 4 picos rutuliukus, apšlakstykite aliejumi ir uždenkite maistine plėvele. Palikite juos kambario temperatūroje laiko tarpui iki 2 valandų.
6. Iš picos rutuliuko rankomis suformuokite apvalų pagrindą, jį aptepkite pomidorų tyre, trupučiu pesto padažo, apibarstykite griežinėliais pjaustytu mocarelos sūriu ir džiovintais artišokais.
7. Pašaukite picą į iki 250 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 minutes, tol, kol picos plutelė taps auksinės spalvos.
8. Jei namuose turite malkomis kūrenamą picos krosnį, įkaitinkite ją iki 420-450 °C temperatūros ir kepkite tol, kol jos kraštai taps auksinės rudos spalvos.
9. Apibarstykite picą alyvuogėmis, raudonuoju pesto ir šviežiais rukolos lapeliais.