Reikės:
kukurūzinio krepšelio – Taco Shell
„Moving Mountains“ augalinio faršo
sweet chilli padažo
mango-marinuotos paprikos salsos
šviežių žolelių
aitriosios paprikos
jogurto
Gaminimo eiga:
Į kukurūzinį krepšelį dėti apkeptą sweet chilli augalinį faršą. Ant viršaus dėti keptos marinuotos paprikos, mango ir mėlynojo svogūno salsą. Ant viršaus – truputį jogurto, papuošti žaluma ir aitriąja paprika.
Sweet chilli augalinis faršas:
„Moving Mountains“ augalinį faršą atšildyti šaldytuve bent 2 valandas iki gaminimo. Vėliau faršą kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus ant vidutinės kaitros, reguliariai pamaišant apie 10 minučių, kol apskrus ir karamelizuosis. Į apkeptą faršą pilti sweet chilli padažą, išmaišyti ir užkaitinti.
Mango-marinuotos paprikos salsai reikės:
2 keptų marinuotų paprikų
½ gerai prinokusio mango
1 mėlynojo svogūno
2-3 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
½ žaliosios citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų pipirų
Nedideliais kubeliais supjaustyti keptą marinuotą papriką, gerai prinokusį mangą ir mėlynąjį svogūną. Juos sumaišyti su aliejumi bei žaliosios citrinos sultimis. Salsą galima paskaninti žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais.
„Moving Mountains“ receptą sukūrė ir įgyvendino šefas Gediminas Endriukaitis (TV laida „Skaniai ir paprastai“).