Reikės:
300 g kietagrūdžių 3 spalvų makaronų Fusilli
125 g mocarelos
80 g tarkuoto kietojo sūrio
100 g mažų pomidoriukų
Padažui:
400 g pjaustytų pomidorų tyrės be cukraus
3 skiltelių česnako
1 nedidelio svogūno
2 a.š. itališkų žolelių mišinio
2 a.š. džiovintų čiobrelių
2 v. š. aliejaus
1/2 a. š. maltų juodųjų pipirų
1/8 a. š. kajeno pipirų miltelių
druskos
1. Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakuotės. Orkaitę įjungiame ir įkaitiname iki 200ºC.
2. Tuo metu svogūną ir česnaką susmulkiname. Juos kelias minutes pakepame keptuvėje. Supilame pomidorų tyrę, sudedame prieskonius, druskos pagal skonį, sumažiname kaitrą ir maišydami pakaitiname 5 minutes.
5. Nuo makaronų nupilame vandenį. Kepimo indą ištepame aliejumi (recepto autorė naudojo 25 cm ketaus keptuvę, bet tinka bet koks jūsų turimas kepimo indas).
6. Kelis šaukštus padažo atidedame, o likusį padažą sumaišome su makaronais.
7. Mocarelą supjaustome nedideliais gabaliukais, o pomidoriukus ketvirtadaliais.
8. Ant kepimo indo dugno sudedame pusę makaronų ir ant viršaus dedame dalį mocarelos, fermentinio sūrio ir pomidorų. Ant viršaus vėl dedame makaronus, mocarelą, sūrį, pomidoriukus ir sudedame atidėtą padažą.
9. Kepame iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
10. Puošiame šviežiais bazilikais ir iškart tiekiame.
Receptas @wise_taste.