Reikės (dviem porcijom):
200 g pilno grūdo makaronų,
1 nedidelio brokolio,
150-200 g grietinėlės (paprastos arba sojų, migdolų ar kitokio augalinio kremo),
1 saujos tarkuoto kietojo sūrio,
3-4 skiltelių česnako,
druskos ir mėgstamų prieskoninių žolelių,
lydyto sviesto ghee arba aliejaus kepimui.
Nuplautą, bet nevirtą brokolį supjaustyti arba sutarkuoti maždaug ryžio dydžio gabalėliais. Keptuvėje kepti smulkintus bokolius su česnakais. Apkepus pilti grietinėlę, dėti dalį sūrio, pasūdyti ir paskaninti mėgstamais prieskoniais. Į paruoštą padažą dėti išvirusius makaronus, viską gerai išmaišyti. Patiekti su šviežiomis salotomis, apibarsčius likusiu sūriu. Skanaus!
Recepto autorė Irena Laužaitytė.