Reikės:
300 g raudonųjų lęšių
1 svogūno
4 mažų morkų
400 ml vandens
1 nedidelio indelio pomidorų minkštimo
200 ml kokosų kremo kulinarijai
2 laimų sulčių
3 arb. š. malto kumino
2 arb. š. malto cinamono
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
Paruošimas:
1. Supjaustykite svogūną plonais griežinėliais ir pakepinkite ant didelės kaitros keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Įberkite prieskonių ir kepinkite, kol svogūnai taps minkšti.
2. Nuskuskite ir supjaustykite morkas griežinėliais, įdėkite į keptuvę ir kelias minutes pakepinkite, kol karamelizuosis.
3. Nuplaukite lęšius, dėkite į keptuvę. Pilkite vandenį, pomidorų masę.
4. Virkite 20 minučių ant vidutinės kaitros su dangčiu. Jei reikia, įpilkite dar vandens, lęšiai turi būti minkšti ir kreminiai.
5. Supilkite laimų sultis ir kokosų pieną, dar 5 min. pavirkite ant mažos kaitros.
Patiekite su ryžiais, naan indiška duona ir papuoškite keliais šviežių koriandrų lapeliais.
Receptas ecomil.com